Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρνητικό το δεύτερο τεστ της γυναίκας

Εικόνα του άρθρου Αρνητικό το δεύτερο τεστ της γυναίκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2020, 15:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια υπόθεση που αναστάτωσε το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» (κι όχι μόνο) και που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, κλείνει αισίως. Το επαναληπτικό τεστ που έκανε η γυναίκα που είχε νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, είναι αρνητικό στον Covid-19, σύμφωνα με… άτυπη ενημέρωση.

Η γυναίκα είχε πάρει εξιτήριο στις 27 Απριλίου από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με χρόνια αναπνευστικό νόσημα. Αμέσως μετά ταξίδεψε στην Αθήνα. Εκεί έκανε τεστ σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο βγήκε θετικό. Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε το νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Αυτές τις δύο ημέρες έγιναν πάνω από 60 τεστ σε υγειονομικό προσωπικό, σε προσωπικό του ΕΚΑΒ, σε ασθενείς κ.λπ., χωρίς να βγει κάποιο θετικό.

Παράλληλα, η γυναίκα έκανε δεύτερο, επαναληπτικό τεστ σε δημόσιο νοσοκομείο αυτή τη φορά, με το αποτέλεσμα να βγαίνει αρνητικό χτες το βράδυ. Το πρώτο τεστ δηλαδή ήταν αυτό που αποκαλείται «ψευδώς θετικό».

Σημειωτέον ότι, παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε αυτές τις ημέρες, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου δεν εξέδωσε καμία επίσημη ενημέρωση. Την Πέμπτη είχε ανακοινώσει ότι δεν θα βγουν οι καθιερωμένες καθημερινές ενημερώσεις για το τριήμερο (1-3 Μαΐου), εκτός και αν προκύψει κάτι έκτακτο. Παραδόξως, η Πολιτική Προστασία δεν θεώρησε έκτακτο συμβάν την όλη υπόθεση…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back