Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρνητικά τα δείγματα γιατρών και νοσηλευτών

Εικόνα του άρθρου Αρνητικά τα δείγματα γιατρών και νοσηλευτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2020, 12:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρνητικά είναι τα δείγματα για κορονοϊό που εξετάστηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς για Covid-19 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα οποία προέρχονταν από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Όλα τα δείγματα αφορούσαν το υγειονομικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν για δύο εβδομάδες περίπου η 60χρονη γυναίκα με χρόνιο αναπνευστικό νόσημα. Η 60χρονη γυναίκα, μετά το εξιτήριο που πήρε, πήγε στην Αθήνα. Εκεί, έκανε τεστ για κορονοϊό το οποίο βγήκε θετικό, με τον ΕΟΔΥ να ενημερώνει σχετικά το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» για να πάρει τα μέτρα του.

Από το Εργαστήριο Αναφοράς για Covid-19 του Πανεπιστημίου, αναμένεται τα αποτελέσματα κι για άλλα τεστ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης  των επαφών της γυναίκας.

Σημειωτέον ότι για την όλη υπόθεση, που προκάλεσε μια κοινωνική αναστάτωση, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση. Την Πέμπτη είχε κάνει γνωστό ότι για τρεις μέρες (λόγω Πρωτομαγιάς) δεν θα υπάρχει ενημέρωση, εκτός και αν προκύψει κρούσμα ή άλλο έκτακτο συμβάν...


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back