Oikonomou pisoi

«Αριστερή στροφή στην ΕΙΝΗ»

Εικόνα του άρθρου «Αριστερή στροφή στην ΕΙΝΗ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2022, 22:26

Το Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή που μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΗ με δύο έδρες, περιγράφει τις εκλογές ως έκφραση «αριστερής στροφής και αγωνιστικής διάθεσης απέναντι στις κυβερνητικές επιθέσεις».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μέσα σε συνθήκες κατάρρευσης του ΕΣΥ οι γιατροί των νοσοκομείων και ΚΥ δυνάμωσαν την αντικαπιταλιστική αριστερά που παίζει πρωτοπόρο ρόλο στους αγώνες για δημόσια και δώρεαν υγεία στις ανάγκες της κοινωνίας, για μαζικές προσλήψεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις-ΣΔΙΤ, ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και στις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Προσθέτει δε ότι θεωρεί «μια πρώτη νίκη πως διεκδικήσαμε και πετύχαμε πως δεν πέρασε ο αποκλεισμός των αγροτικών ιατρών από την Ένωση, όπως διεκδικούσε η παράταξη της απερχόμενης προέδρου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΑΤΡΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ)».

Σημειώνει ακόμα ότι «οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί πλέον για το νέο ΔΣ με την πλειοψηφία στην αριστερά – 6 στις 11 έδρες ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΔΗΠΑΚ -μας δίνουν τη δυνατότητα να συγκροτηθεί αριστερό προγραμματικό προεδρείο για μια αγωνιστική- απεργιακή κατεύθυνση στην ΕΙΝΗ, πρόταση που θα κάνουμε και στη διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ», καθώς και ότι ανεξάρτητα από την τελική διαμόρφωση του διοικητικού συμβουλίου, «θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δυναμώσει το υγειονομικό κίνημα».

Πρώτο ραντεβού δίνει την 1η Φεβρουαρίου στις 13.00 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, την ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back