Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άρης Μπαρτζώκας: «Έτυχε να είναι φίλος μου…»

Εικόνα του άρθρου Άρης Μπαρτζώκας: «Έτυχε να είναι φίλος μου…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2020, 02:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην παραδοχή ότι ένας φίλος του (και υποψήφιος με την παράταξή του) ανέλαβε  την παροχή υπηρεσιών δικτύωσης, προβολής, προώθησης και εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου SafeWater με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Interreg Ελλάδα-Αλβανία» για τη ΔΕΥΑΙ προχώρησε ο πρόεδρος της επιχείρησης και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας.

«Όταν δώσαμε με ανάθεση τα πλέξιγκλας, τη μυοκτονία, τις μάσκες και τα αντισηπτικά, τα πήραν φίλοι μου και τότε; Σε αυτήν την πόλη έχω και πέντε φίλους. Έτυχε ένας από αυτούς να πάρει το έργο» είπε χαρακτηριστικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται δε για σημαντικό ποσό (σ.σ. 11.700 ευρώ χωρίς ΦΠΑ)».

Η τοποθέτηση του κ. Μπαρτζώκα, από τον οποίο είχε ζητήσει νωρίτερα εξηγήσεις ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, προκάλεσε, όπως ήταν εύλογο, αντιδράσεις.

Ενδεικτική ήταν η αντίδραση του Βλάση Παπαχρήστου από την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» ο οποίος προέτρεψε τον κ. Μπαρτζώκα να επιδείξει «πολιτικό τακτ». «Επειδή αυτά τα πράγματα δεν τυχαίνουν αλλά πετυχαίνουν, δεν μπορούν να λέγονται με αυτόν τον τρόπο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Πείτε ότι ζητήσατε τρεις προσφορές και ότι η συγκεκριμένη ήταν η καλύτερη»... συμβούλεψε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ ο κ. Παπαχρήστος.

Ο κ. Μπαρτζώκας επικαλέστηκε γενικότερα την πίεση του χρόνου για την υλοποίηση του έργου Safewater που αφορά την εγκατάσταση ηλεκτρικών υδρόμετρων στο Κάστρο με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Όπως είπε, «επί τρία χρόνια η απορρόφηση των κονδυλίων ήταν μηδέν», αναφέροντας εκ νέου το όνομα του πρώην αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα, χωρίς να εισέλθει όμως σε λεπτομέρειες. 

«Ήρθε η Διαχειριστική Αρχή την περασμένη εβδομάδα και μας έστησε στον τοίχο. Το πρόγραμμα λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου του 2021, με την ελπίδα ότι θα πάρει παράταση, και τρέχουμε να προλάβουμε», είπε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back