Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Αραιώνουν οι πτήσεις πάνω από Ιράν-Ιράκ

Εικόνα του άρθρου Αραιώνουν οι πτήσεις πάνω από Ιράν-Ιράκ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2020, 14:15
ΚΟΣΜΟΣ

Πολλές αεροπορικές εταιρείες διακόπτουν τις πτήσεις στους εναέριους χώρους του Ιράν και του Ιράκ μετά την έκδοση απαγόρευσης κυκλοφορίας των αμερικανικών αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), συνεπεία των ιρανικών πυραυλικών πληγμάτων κατά τουλάχιστον δύο βάσεων που στεγάζουν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Στην απαγόρευση που εξέδωσε η FAA περιλαμβάνεται επίσης ο Κόλπος του Ομάν και τα ύδατα ανάμεσα στο Ιράν και την Σαουδική Αραβία.

Αν και η απαγόρευση της FAA δεν τις δεσμεύει, πολλές μη αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και οι εθνικές υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις οδηγίες της αμερικανικής υπηρεσίας.

Η αεροπορική εταιρεία Air France διακόπτει μέχρι νεοτέρας «τις πτήσεις στον ιρακινό και τον ιρανικό εναέριο χώρο», λίγες ώρες μετά τις ιρανικές επιθέσεις.

«Για προληπτικούς λόγους και μετά την ανακοίνωση των εν εξελίξει αεροπορικών πληγμάτων, η Air France αποφάσισε να διακόψει μέχρι νεοτέρας κάθε πτήση στους εναέριους χώρους του Ιράκ και του Ιράν», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει «μέχρι νεοτέρας» τις πτήσεις επάνω από το Ιράν και το Ιράκ. Η εταιρεία ματαίωσε σημερινή πτήση Φρανκφούρτη-Τεχεράνη.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia συμβούλεψε τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να αποφύγουν τις πτήσεις στους εναέριους χώρους του Ιράν, Ιράκ, του Κόλπου, και του Κόλπου του Ομάν, εξαιτίας «των πληροφοριών για την ύπαρξη κινδύνων για τις πτήσεις της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας».

Η Air Canada τροποποίησε τις διαδρομές των αεροσκαφών της, η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα αποφύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο, η Malaysia Airlines, το αεροσκάφος της οποία κατερρίφθη από πύραυλο επάνω από την ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι δεν χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του Ιράκ και πλέον θα αποφύγει και τον ιρανικό εναέριο χώρο, ενώ και η αυστραλιανή Qantas Airways ανακοίνωσε ότι αναπρογραμματίζει τις διαδρομές της για να αποφύγει τις πτήσεις επάνω από τις δύο χώρες.

Οι Korean Air Lines και Thai Airways ανακοίνωσαν ότι απέφευγαν τους εναέριους χώρους του Ιράν και του Ιράκ πριν από την κρίση.

Διεθνής αεροπορική επιτροπή ενεργοποιήθηκε για τον συντονισμό και την επικοινωνία μετά αεροπορικών εταιρειών και χωρών, ανακοίνωσε χθες η IATA.

Πηγή: ΑΠΕ/ΕΚ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back