Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Αποχαιρετισμός στον Μίλτο Ασπιώτη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2018, 18:15

Ο Μιλτιάδης Ασπιώτης υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους γιατρούς των Ιωαννίνων, με σημαντική πορεία την Οφθαλμολογική, αλλά και δραστηριότητα εκτός ιατρικής, με ιδιαίτερη αγάπη στο μπάσκετ.

Για το θάνατό του έκδωσαν ψηφίσματα διάφοροι φορείς. Το πρυτανικό συμβούλιο εξαίρει «την προσωπικότητα, το εξαίρετο ακαδημαϊκό ήθος, καθώς και την σημαντική προσφορά του εκλιπόντος» και η κοσμητεία της ιατρικής εκφράζει «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, τον οποίο χαρακτήριζε το ήθος και η ευγένεια και ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του τμήματος Ιατρικής». O Ασπιώτης υπηρέτησε ως υπεύθυνος της μονάδας Μεταμοσχεύσεων Διαθλαστικής Χειρουργικής.

Επιπλέον, ο ΑΓΣΙ, με τον οποίο ο Ασπιώτης συνδέθηκε, ειδικά στην καλύτερη περίοδο της ομάδας μπάσκετ, στη δεκαετία του ’80, αναφέρει: «Η πολυσχιδής προσφορά του στα Γιάννινα του απέφερε πλήθος διακρίσεων και τιμών, από αρχές και φορείς». Τέλος, το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, στην οργανωτική του οποίου ο Ασπιώτης υπήρξε μέλος, αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στα παιχνίδια του σαββατοκύριακου.

Η κηδεία του έγινε Σάββατο μεσημέρι, στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back