Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Απορρίμματα–ανακύκλωση χρυσάφι για τα ιδιωτικά συμφέροντα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2020, 11:07

Ο Εργατικός Αγώνας σε ανακοίνωσή του για τα απορρίμματα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «από την Ήπειρο  και συγκεκριμένα από το εργοστάσιο απορριμμάτων (με ΣΔΙΤ)  στο Ελευθεροχώρι  Ιωαννίνων έδωσε γραμμή μόλις εκλέχτηκε ο πρωθυπουργός Κ.  Μητσοτάκης  προς τους δημάρχους και τους επιχειρηματίες για να αλώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων».

Αναφέρει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών  ήταν από τους πρώτους Δήμους που επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει  μεγάλο μέρος της καθαριότητας «με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού».

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι « ενώ θα έπρεπε να έχει μέλημα πώς θα  οργανώσει καλύτερα την υπηρεσία, πώς θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς την πρόσληψη  των 25 συμβασιούχων και να πιέσει την κυβέρνηση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ‘άφησε’ τον Δήμο και ειδικά της συνοικίες και τα χωριά να ξεχειλίσουν από σκουπίδια. Προφανής ο στόχος, να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, να δυσφημισθεί η υπηρεσία  καθαριότητας και να στραφεί ο κόσμος ενάντια στους εργαζόμενους, με απώτερο σκοπό να επαναφέρουν στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ιδιωτικοποίησης και να περάσει  ως ώριμο φρούτο».

Τέλος, σημειώνει ότι «χρειάζεται  επαγρύπνηση ,αλληλεγγύη και αγώνας. Χρειάζεται να παραμείνουν κοινωνικές οι υπηρεσίες των Δήμων, να στελεχωθούν με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, με χώρους που να πληρούν την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back