Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Απόλυτη ετοιμότητα» δηλώνει ο Δήμος για τα σχολεία

Εικόνα του άρθρου «Απόλυτη ετοιμότητα» δηλώνει ο Δήμος για τα σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/09/2020, 17:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Έτοιμος» σε όλα τα σχολικά μέτωπα δηλώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, ενόψει της, πολύ ιδιαίτερης και παράξενης φετινής έναρξης των σχολείων.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας, Βασίλης Τσαμπαλάς και δευτεροβάθμιας, Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη, είπανε σε όλους τους τόνους ότι «όλα είναι έτοιμα» και στη θέση τους και δεσμεύτηκαν πως, ό,τι χρειαστεί, θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ιδιαίτερα ο δήμαρχος και η κα Νόκα-Ζαράχη, κάλεσαν τους γονείς να μείνουν μακριά από το «αντι-μασκικό κίνημα» και να μη βάλουν σε κίνδυνο τα παιδιά και τη σχολική κοινότητα.

«Απαιτείται η εγρήγορση όλων. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα εκπληρώσει το καθήκον της» τόνισε ο κ. Ελισάφ, ο οποίος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου για τη δουλειά που έκαναν για να ετοιμαστούν τα σχολεία, καθώς και όλους-ες όσες ασχολήθηκαν.

Είπε ακόμα ότι έχουν γίνει συνομιλίες με τους διευθυντές των σχολείων για να επιλύονται άμεσα προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν, ότι «σήμερα (Πέμπτη) φορτώνονται οι μάσκες» και ότι τη Δευτέρα θα είναι στη θέση τους όλες οι καθαρίστριες, οι ήδη εργαζόμενες στον Δήμο, καθώς και οι επιπλέον που προσλήφθηκαν μέσω των τελευταίων διαδικασιών.

Επίσης, ο δήμαρχος έκανε έναν απολογισμό δράσης, αναφέροντας παρεμβάσεις και εργασίες που έχουν γίνει σε διάφορα σχολεία. «Υπάρχει μια συνολική εργολαβία 1 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες» είπε και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες επεξεργάζονται μια εργολαβία ακόμα για παρεμβάσεις στις στέγες των σχολικών κτιρίων. Είπε ακόμα ότι για το 28ο Νηπιαγωγείο οι διαδικασίες είναι «σε τελική φάση», καλύπτοντας έτσι και τον αντιδήμαρχο κ. Αϊβατίδη που έχει κάνει επαμφοτερίζουσες δηλώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, για την προκάτ αίθουσα και πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και στο Μουσικό σχολείο.

Για το παλιό Χατζηκώστα παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, πρόσθεσε όμως ότι «έχω επαρκώς εξηγήσει στο δημοτικό συμβούλιο» και ότι «μερικά προβλήματα είναι πάνω από τη θέλησή μας»

Υπεραναλυτικοί ήταν και οι υπόλοιποι τρεις. Ενδεικτικά, ο κ. Αϊβατίδης είπε μεταξύ άλλων ότι «ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι», αλλά και ότι ζητήματα που προκύπτουν «δεν προσφέρονται για πολιτικές αντιπαραθέσεις» (ενδεχομένως προσπαθώντας να προλάβει κάτι…). Είπε επίσης ότι «είμαστε από τους μόνους  Δήμους που τοποθετήσαμε άμεσα τις καθαρίστριες στα σχολεία».

Η κα Νόκα-Ζαράχη αναφέρθηκε λεπτομερώς, ακόμα και σε μικροπαρεμβάσεις που έγιναν σε σχολικά κτίρια και τόνισε ότι φέτος, «ο ρόλος των εκπαιδευτικών ξεπερνάει τις γνωστές μέχρι τώρα υποχρεώσεις».

Ο δε κ. Τσαμπαλάς πρόσθεσε τέλος ότι «κάθε μέρα πηγαίνουν στα σχολεία ευθύνης του καλλικρατικού Δήμου πάνω από 10.000 άνθρωποι. Αν ανακύψει πρόβλημα, μπορούν να παρέμβουν άμεσα οι διευθυντές».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back