Oikonomou pisoi

«Απολογισμός Ιωαννίνων» για την παιδεία

Εικόνα του άρθρου «Απολογισμός Ιωαννίνων» για την παιδεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2019, 20:55

Ένα κομμάτι της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με συμμετοχή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στα Γιάννενα, ήταν παρεμβάσεις και πεπραγμένα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Μερόπη Τζούφη, 21 σχολεία των Ιωαννίνων συμμετέχουν στο πρόγραμμα «σχολικών γευμάτων» και επίσης, ο Δήμος Ιωαννιτών μετέχει στο εγχείρημα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

Αναφέρθηκε επίσης στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και πρόσθεσε ότι «για το σύνολο των σχολείων της Ηπείρου, έχει ήδη προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ».

Η κα Τζούφη τόνισε πως «ιδιαίτερα κρίσιμη είναι και η θεσμοθέτηση της μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Φέτος συμμετείχαν 135 μαθητευόμενοι σε 9 ειδικότητες, καλύπτοντας το 100% των προσφερόμενων θέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο θεσμός έχει αγκαλιαστεί από τη σχολική κοινότητα και καταγράφει μια σειρά από εκπαιδευτικά, κοινωνικά, οικονομικά και τοπικά οφέλη».

Για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στα Γιάννενα, η κα Τζούφη τόνισε ότι «ο αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σχολικών νοσηλευτών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού υπερδιπλασιάστηκε, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων για ‘Παράλληλη Στήριξη’ στα γενικά σχολεία. Παράλληλα, στην περιοχή λειτουργούν 10 ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων και ιδρύθηκαν 3 νέα τμήματα ένταξης»,

Τέλος, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει λάβει μέσω του Φιλόδημος 1 και 2 περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή υποδομών, όπως κατάλληλα διαμορφωμένων τουαλετών και ραμπών.

Σε σχέση με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κα Τζούφη ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί μέρος της «βαριάς βιομηχανίας» της περιοχής, ενώ λειτούργησε ως «πιλότος» για το συνολικό εγχείρημα της αναδιαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back