Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αποκαλυπτήρια» για τις συμμετοχικές προτάσεις

Εικόνα του άρθρου «Αποκαλυπτήρια» για τις συμμετοχικές προτάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2018, 16:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 18.30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα γίνουν οι παρουσιάσεις των προτάσεων που κατατέθηκαν στον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό του Δήμου Ιωαννιτών. Οι παρουσιάσεις θα έχουν μέγιστη διάρκεια 5 λεπτών και μετά το τέλος τους θα επιλεχθούν τυχαία, τρεις πολίτες από τους συμμετέχοντες, που θα αποτελέσουν την «Επιτροπή Επιλογής».

Συνολικά, στον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό κατατέθηκαν 67 προτάσεις. Τις 20 από αυτές κατέθεσαν φορείς, 9 ομάδες πολιτών και 38 μεμονωμένοι πολίτες. Οι προτάσεις που θα επιλεχθούν, θα χρηματοδοτηθούν με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ το χρόνο.

Ανάμεσα στις προτάσεις υπάρχουν αναπλάσεις πλατειών και πάρκων, ιδέες για την αναβάθμιση της εισόδου των Ιωαννίνων, αλλά και χώρων όπως η Δημοτική Αγορά, το δημοτικό πάρκινγκ, ανακατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων κ.α.

Υπάρχουν επίσης προτάσεις για διοργανώσεις, όπως το «εθνικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο», για δημιουργία ψηφιακού αρχείο για τις μονές του Νησιού, κ.α. Ανάμεσα στους φορείς που κατέθεσαν προτάσεις είναι ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων, η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την ανατροπή», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος κ.α.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να κάνουν παρουσιάσεις, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και την Τετάρτη 07/03/2018 και ώρα 13:00 στο email symmetexostaioannina@gmail.com

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back