Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τον αποκλεισμό, στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Εικόνα του άρθρου Από τον αποκλεισμό, στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2020, 11:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, μαζί με το συνάδελφό του Ιάσωνα Φωτήλα, ζητάνε να δοθεί η δυνατότητα να εξελίσσονται ιεραρχικά οι διδάκτορες-μέλη του μόνιμου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των ελληνικών πανεπιστημίων.

Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αμυράς ασχολείται με το θέμα. Είχε καταθέσει ερώτηση και τον περασμένο Μάιο, ακριβώς με το ίδιο περιεχόμενο… μείον τον κ. Φωτήλα.

Ερώτηση για το θέμα (προφανώς είναι ένα «σημείο πίεσης») είχε καταθέσει και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης, όπως και ο κ. Αμυράς, κατέθεσαν ως αναφορά, το αίτημα της «Πρωτοβουλίας Διδακτόρων ΕΔΙΠ και ΕΕΠ».

Η απάντηση που είχε δώσει όμως (στον κ. Καλογιάννη), ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ήταν μάλλον αποτρεπτική: «Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι κατηγορίες προσωπικού των ΑΕΙ καθώς και το έργο το οποίο επιτελούν, είναι σαφώς ορισμένα και διακριτά».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο «νόμος Κεραμέως», που οι τρεις βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν, αποκλείει τους ΕΔΙΠ από τα εκλεκτορικά σώματα των πανεπιστημίων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back