Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aπό τη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων στο Καρά Τεπέ

Εικόνα του άρθρου Aπό τη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων στο Καρά Τεπέ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2021, 00:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ένωση εταιριών «ΑΝΟΣΤΡΟ ΑΞΕΕ» και «ΤΡΟΦΟ ΛΑΡΣΟΥ ΑΕ» με έδρα τη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων είναι αυτή που έχει αναλάβει τη σίτιση των 7.100 ανθρώπων που ζουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Καρά Τεπέ στη Λέσβο από τις 9 Απριλίου και για 20 μέρες έναντι του συνολικού ποσού των 772.352 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ωστόσο, δημοσιεύματα του Τύπου της Λέσβου αναφέρουν ότι η γιαννιώτικη αυτή εταιρία μοιράζει λειψές και κακής ποιότητας μερίδες φαγητού στους πρόσφυγες. Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς πηγαίνει το θέμα αυτό στη Βουλή και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, καταθέτοντας ερώτηση, την οποία συνυπογράφει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Στην ερώτηση, ο κ. Μπουρνούς αναφέρει ότι προκύπτουν διάφορα ερωτήματα για την ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε τη σίτιση του ΚΥΤ, «καθώς φαίνεται να στεγάζεται σε ακίνητο κατασχεμένο για χρέη σε τράπεζα, ΙΚΑ και την εφορία, που ανήκει σε εταιρία υπό εκκαθάριση από το 2001 και το οποίο ακίνητο εκμισθώνεται με προκλητικά χαμηλό ενοίκιο. Επιπλέον, η ανάδοχος εταιρία φέρεται να έχει εταιρικό κεφάλαιο μόλις 25.000 ευρώ, ποσό που δεν ανταποκρίνεται στο κόστος επένδυσης που απαιτείται για τη σίτιση τέτοιου αριθμού ατόμων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για το πώς πιστοποιήθηκε η καταλληλότητα του αναδόχου για την ανάληψη της παροχής υπηρεσιών σίτισης στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, αλλά και για το πώς ελέγχει το αρμόδιο Υπουργείο αν ο εκάστοτε ανάδοχος ανταποκρίνεται στις ποσοτικές και ποιοτικές προδιαγραφές που θέτει η σύμβαση για την ποιότητα των παρεχόμενων γευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back