Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τα Γιάννενα στη Σιγκαπούρη για δουλειές

Εικόνα του άρθρου Από τα Γιάννενα στη Σιγκαπούρη για δουλειές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2019, 21:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολύ ικανοποιημένος φάνηκε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, από τη συμμετοχή της Ηπείρου με προϊόντα της, σε ειδική εκδήλωση στη Σιγκαπούρη.

Η εκδήλωση, η οποία έγινε σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, μετά από πρόσκληση της ελληνικής πρεσβείας, συζητήθηκε… αρκούντως σε περασμένα περιφερειακά συμβούλια και ανακοινώσεις.

Στον απολογισμό της επίσκεψης, ο κ. Καχριμάνης στάθηκε ιδιαίτερα στη «διάδοση», ιδιαίτερα των κρασιών και πρόσθεσε ότι πήραν μέρος «είκοσι επιχειρήσεις που είχαν τις προδιαγραφές», από την Ήπειρο και ότι το κλίμα και η ανταπόκριση «ήταν πρωτόγνωρο, για την εξωστρέφεια των προϊόντων μας».

«Υπήρχε συνεχές αίτημα από την ελληνική πρεσβεία και ιδιαίτερα την πρέσβειρα κα Κωνσταντίνα Κολιού, που επίμονα ζητούσε τη διοργάνωση έκθεσης ηπειρωτικών προϊόντων στη Σιγκαπούρη» είπε ο κ. Καχριμάνης.

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε  να έχουμε μια εξωστρέφεια τέτοια,  που θα δώσει  ώθηση  στα προϊόντα μας, αλλά και γενικότερα στην τοπική οικονομία και την απασχόληση. Η Περιφέρεια είναι δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αυτό τον σκοπό και έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε όλους όσοι θέλουν και μελλοντικά να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό».   

Δεν έχασε την ευκαιρία να παρατηρήσει ότι ακόμα και στη Σιγκαπούρη βρήκε «φέτα-μαϊμού, Δανίας» και κατέληξε λέγοντας ότι «όσοι συμμετείχαν, κλείσανε δουλειές. Ανοίξαμε την πόρτα της εξωστρέφειας».

Την εκδήλωση – παρουσίαση των προϊόντων επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουϊκ, ενώ το συντονισμό της αποστολής, είχε η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού, Σοφία Φούκη.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back