Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από το Σύνταγμα στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Από το Σύνταγμα στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2019, 13:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε σκηνικό ταινίας θα μετατραπεί την Κυριακή το πρωί η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι στην Αθήνα. Η κυκλοφορία θα διακοπεί προκειμένου να συνεχιστούν τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered», μια αμερικανοϊταλική παραγωγή, στην οποία συμμετέχει και η εταιρία Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.

Τα γυρίσματα περιλαμβάνουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και το Ζαγόρι. Επίσης, θα γίνουν στα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα,.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο, που έχει σκηνοθετήσει την ταινία «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου». Το 2017 ήταν υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου. Επίσης, πολύ καλά είχαν πάει και οι ταινίες του «Κάτω από τον Ήλιο» (βασισμένο στη θρυλική «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, με Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ οι οπαδοί του Ντάριο Αρζέντο μάλλον δεν συμπάθησαν και πολύ το ριμέικ του «Suspiria».

Σκηνοθέτης του «Born to be Murdered» είναι ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, βοηθός σκηνοθέτης στις ταινίες του Γκουαντανίνο,

Το σενάριο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε το 1945 η Αμερικανίδα Έλινορ Ντένιστον, με το ψευδώνυμο Ντένις Άλαν) είναι ένα κλασικό θρίλερ μυστηρίου, που αφηγείται την ιστορία ενός αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας συνωμοσίας.

Πρωταγωνιστεί ένας Ουάσιγκτον, αλλά όχι ο… Ντένζελ. Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον είναι γιος του και ήδη, έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές για το BlacKkKlansman του Σπάικ Λι όπου πρωταγωνίστησε.

Τέλος, στην παραγωγή συμμετέχει και η εταιρία του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου «Faliro House», που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συνεργαστεί στην παραγωγή περισσοτέρων από 50 ταινιών, ανάμεσά τους «Ο Εκλεκτός της Νύχτας» του Τζεφ Νίκολς, ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και το εξαιρετικό «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» του κορυφαίου εκπροσώπου του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, Τζιμ Τζάρμους.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back