ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από σχολείο, εκθεσιακός χώρος

Εικόνα του άρθρου Από σχολείο, εκθεσιακός χώρος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2019, 15:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια διαφορετική… ψηλή βαθμολογία πήρε το παλιό Δημοτικό Κουτσελιού. Η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών στο Leader για τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο συλλογής φυτών και φυσικής ιστορίας καθώς και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων εγκρίθηκε, συγκεντρώνοντας μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία.

Το κτίριο είναι διατηρητέο και θα πρέπει να συντηρηθεί, αλλά και να αναδειχθεί το αρχιτεκτονικό του αποτύπωμα.

Η πρόταση του Δήμου με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ περιλάμβανε την αξιοποίηση του κτιρίου με διαφόρους τρόπους, όπως η χρησιμοποίηση των δυο ισόγειων αιθουσών για την έκθεση συλλογής φυτών φυσικής ιστορίας και αυτή του πρώτου ορόφου σαν αίθουσα πολυλειτουργικών ψυχαγωγικών υποδομών.

Η πρόσβαση στους χρήστες-επισκέπτες θα είναι δωρεάν.

«Η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης της δημοτικής μας αρχής αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε σε όλη μας τη θητεία κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχαμε στα χέρια για το καλό του τόπου» τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ένα ιστορικό κτίριο το οποίο έχει συνδεθεί άμεσα με τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής και ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία πρόκειται να αποκτήσει ξανά ζωή, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής μας αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη συγκρότηση του φακέλου της πρότασης που κατατέθηκε προς χρηματοδότηση. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο στόχο της δημιουργίας μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας», συμπλήρωσε.


Η φωτογραφία του σχολείου προέρχεται από το ιστολόγιο του ολοήμερου τμήματος του σχολείου Κουτσελιού

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back