Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από σήμερα: Καφετέρια ξανά, πτήσεις προς νησιά

Εικόνα του άρθρου Από σήμερα: Καφετέρια ξανά, πτήσεις προς νησιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2020, 10:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από σήμερα, ανοίγει ξανά η εστίαση με τραπεζάκια έξω μόνο, τουλάχιστον μέχρι 15 Ιουνίου, μετά από δύο μήνες κλεισίματος.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ. εξωτερικού χώρου
  • Έχουν παραχωρηθεί ατελώς κοινόχρηστοι χώροι για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων
  • Ελάχιστη απόσταση τραπεζιών από 0,70 ως 1,70 εκ.
  • Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι (εκτός ανήλικων)
  • Μάσκα για το προσωπικό, σύσταση για χρήση της και στους πελάτες

Επίσης, σήμερα επαναλειτουργούν τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες.

Ελεύθερη η πρόσβαση στα νησιά

Από σήμερα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά

Όλοι οι επιβαίνοντες θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Τα ερωτηματολόγια που οι επιβάτες μπορούν να τα προμηθεύονται από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, θα παραδίδονται κατά την επιβίβαση τους στα μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι επιβάτες είτε με βάση το ερωτηματολόγιο είτε με παρουσίαση συμπτωμάτων είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω. Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.

  • Όλοι οι επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα, θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.
  • Τα πλοία ταξιδεύουν με μειωμένο πρωτόκολλο καθώς το κάθε ένα φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, που προβλέπουν τα χαρτιά του, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Διευρύνονται οι πτήσεις εσωτερικού

Από σήμερα επεκτείνεται το πρόγραμμα αεροπορικών δρομολογίων εσωτερικού. Επιβάλλονται η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων (ωστόσο, η εναλλάξ κάλυψη καθισμάτων είναι μόνο σύσταση για τις πτήσεις), ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή», αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική - ήδη από την είσοδο του επιβάτη στο αεροδρόμιο - καθώς και η διατήρησή της κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του αεροδρομίου. Υποχρεωτική είναι τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση.

ΣΧΟΛΙΑ
Nikos
Από σήμερα σιωπητήριο για την εκτεταμένη διαφθορά στη δημοτική αρχή. Κ. Τσαντίκο, εσείς που εμφανίζεστε ηθικός και έχετε αναδείξει πληθώρα αντίστοιχων θεμάτων γιατί σιωπείτε? Είστε μήπως διαπλεκόμενος?
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back