Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από Πέμπτη στο «κόκκινο»

Εικόνα του άρθρου Από Πέμπτη στο «κόκκινο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2020, 00:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου, τα Γιάννενα είναι στο «κόκκινο» επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες αναστέλλονται, περιορίζονται μετακινήσεις, αλλά και αναμένονται… αρκετές διευκρινίσεις.

Καταρχάς, πρέπει να τονιστεί ότι τα ισχύοντα είναι αυτά του πιο πρόσφατου ΦΕΚ, της 23ης Οκτωβρίου. Αρκετά από τα σημεία του δεν ταυτίζονται ακριβώς με αυτά που προβλέπει ο υγειονομικός χάρτης και αυτό, είναι ένα ακόμα κενό στη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών…

Για παράδειγμα, τα ισχύοντα για την άθληση. Ήδη, δύο δομές (Νέο Κλειστό και ΠΕΑΚΙ) έχουν ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας με εξαίρεση την ατομική άθληση στο Πανηπειρωτικό, στον περιμετρικό στίβο. Ενώ ο υγειονομικός χάρτης αναφέρει ποσοστώσεις στους αθλητικούς χώρους, το ΦΕΚ αναφέρει αποκλειστικά ατομική άθληση.

Ακόμα, απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας όπου ισχύουν τα μέτρα, εκτός εμπορευματικών μεταφορών.

Επίσης, το συγκεκριμένο ΦΕΚ είναι κατηγορηματικό ότι λειτουργεί με περιορισμούς κοινού το λιανεμπόριο, ενώ κλείνουν εστίαση (λειτουργεί μόνο take away), πρακτορεία ΟΠΑΠ, γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα. Επιτρέπονται όμως… τα καρτ, μέχρι 9 άτομα και μόνο με ραντεβού.

Ακόμα, θα λειτουργούν με ραντεβού τα κομμωτήρια, όπως μέχρι τώρα δηλαδή.

Ενώ όμως απαγορεύεται η λειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων κ.λπ. και ορίζεται ότι στο επίπεδο 4 οι πρόβες γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης και απαγορεύονται τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά γυρίσματα, δεν καθορίζεται τι γίνεται με τη μαθητεία και τα τμήματα θεατρικής εκπαίδευσης, τα τμήματα χορού κ.ο.κ.

Με ΚΥΑ ορίστηκε πώς θα λειτουργήσει η εκπαίδευση. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Στο «κόκκινο» επίπεδο, τα πανεπιστήμια λειτουργούν αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση, στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και μέρες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Για τα σχολεία και «πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές» ορίζεται το πολύ γενικό «ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλεκπαίδευση ή μόνο τηλεκπαίδευση»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back