Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από το «οβάλ γραφείο»… απέναντι

Εικόνα του άρθρου Από το «οβάλ γραφείο»… απέναντι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2019, 15:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την αποχώρηση της πρώην αντιπεριφερειάρχη (και νυν δημοτικής συμβούλου Ιωαννίνων) Τατιάνας Καλογιάννη από την Περιφέρεια Ηπείρου, το γραφείο της άδειασε εντελώς. Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το γραφείο του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει κρατήσει ο ίδιος την αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ, μια αρμοδιότητα που την είχε η κ. Καλογιάννη.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, γίνεται διαμόρφωση του σχετικά ευρύχωρου γραφείου, προκειμένου να αποκτήσει νέα χρήση. Ένα μέρος θα διατεθεί στον αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Κώστα Σιαράβα, ενώ το υπόλοιπο θα αποτελέσει τον τόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής, της πιο κρίσιμης επιτροπής.

Από την πρώτη μέρα που συστάθηκαν οι αιρετές Περιφέρειες, εν έτει 2011, οι συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής γίνονταν στο γραφείο του περιφερειάρχη, σε ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι που υπάρχει. Στο παρελθόν, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις για τον τόπο των συνεδριάσεων, από τη στιγμή που η οικονομική επιτροπή δεν «ανήκει» στον περιφερειάρχη, στην οποία προεδρεύει, αλλά στο περιφερειακό συμβούλιο.

Λόγω χωρητικότητας, τα πράγματα αλλάζουν. Με την αύξηση των μελών της οικονομικής επιτροπής από 8 σε 11 (συν οι γραμματείς), το γραφείο του περιφερειάρχη είναι ανεπαρκές. Σύντομα λοιπόν οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα γίνονται αλλού: απέναντι από το γραφείο του περιφερειάρχη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back