ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από βδομάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου Από βδομάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2017, 17:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης της ECHO επισκέφθηκε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Καψάλη σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να συζητήσει μαζί του και να εξετάσει την πορεία του προγράμματος εκπαίδευσης των προσφύγων. Την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο επίκουρος καθηγητής Στάθης Παπασταθόπουλος.

Από την πλευρά του πανεπιστημίου, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ήδη, με συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθημάτων, η υλοποίηση του οποίου θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο που έχει ετοιμαστεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για προσφυγικούς πληθυσμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος, με μετάφραση των διαλόγων στα αραβικά, φαρσί και αγγλικά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι δυσκολίες που εμφανίζονται κατά την υλοποίηση του προγράμματος, επιζητώντας στην ουσία μία καλύτερη συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ο πρύτανης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υπεύθυνη του προγράμματος Μαριλένα Χατζηαντωνίου, καθώς και τον κ. Παπασταθόπουλο, και όλους όσους και όσες συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις για τους πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής, στο μεσημεριανό ωράριο, στα σχολεία της πόλης, παρακολουθούν μαθήματα 17 παιδιά στο 3ο δημοτικό, 30 παιδιά στο 9ο διαπολιτισμικό και άλλα 30 παιδιά στο 2ο γυμνάσιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back