Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από 3 στις 10 Ιουνίου η απεργία

Εικόνα του άρθρου Από 3 στις 10 Ιουνίου η απεργία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2021, 12:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κόντρα των συνδικαλιστικών ενώσεων, με τη ΓΣΕΕ να κατηγορείται συχνά (και όχι άδικα), για «κυβερνητικό συνδικαλισμό», συνεχίζεται.

Ενώ ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα είχαν αποφασίσει πανελλαδική απεργία στις 3 Ιουνίου, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, η ΓΣΕΕ αποφάσισε και αυτή ότι… ήρθε η ώρα να απεργήσει, αλλά στις 10 Ιουνίου, αγνοώντας πρακτικά τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι φορείς, μεταξύ των οποίων και το ΕΚΙ, αποφάσισαν να μεταθέσουν την κινητοποίηση στις 10 Ιουνίου, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Το ΕΚΙ ενημερώνει ότι η απεργία θα γίνει στις 10 Ιουνίου και στις 3 Ιουνίου θα γίνει συλλαλητήριο στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο.  

«Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με κριτήριο την ανάγκη συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου για κοινή δράση και πάλη όλων των εργαζόμενων,  των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, αποφάσισε την μετάθεση της απεργίας της 3 του Ιούνη στις 10 Ιούνη μετά τη σχετική απόφαση του εργατικού κέντρου Αθήνας και Ομοσπονδιών» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Καταγγέλλει την ηγεσία της ΓΣΕΕ ότι «για άλλη μια φορά προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην οργάνωση του απεργιακού μετώπου. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ‘έβλεπαν’ κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν ‘γελοίους’ όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το ‘βελτιώσουν’ με τις παρεμβάσεις τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back