Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απεργούν οι καθηγητές

Εικόνα του άρθρου Απεργούν οι καθηγητές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2019, 22:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Παρασκευή 12 Απριλίου οι καθηγητές έχουν προκηρύξει απεργία και καλούν σε συγκέντρωση στα Γιάννενα, στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης στο Γυαλί Καφενέ.

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση στην ανακοίνωσή της ζητάει μεταξύ άλλων «να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο νόμου για το Λύκειο και οι αντιεκπαιδευτικές αλλαγές της κυβέρνησης για το Λύκειο».

Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι αφαιρείται μια τάξη από την αναγκαία εκπαίδευση όλων των παιδιών, η Γ' τάξη του Γενικού Λυκείου που «μετατρέπεται σε προπαρασκευαστική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση». Σημειώνει ακόμα ότι «πιο λίγοι μαθητές θα μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο αφού προστίθενται νέοι εξεταστικοί φραγμοί. Το 40% του βαθμού του απολυτηρίου θα προκύπτει από εξετάσεις στα τέσσερα μαθήματα των πανελλαδικών με θέματα εξωτερικά του σχολείου, σε ομάδες σχολείων που θα επιτηρούνται και θα βαθμολογούνται από καθηγητές άλλων σχολείων».

Για τα πανεπιστήμια, αναφέρει ότι ο χωρισμός τους σε «χαμηλής και υψηλής ζήτησης, όχι μόνο αντίκειται σε όποια μορφωτική διάσταση αλλά γίνεται με αγοραίους όρους προσφοράς και ζήτησης».

Επίσης, η ΕΑΠ θεωρεί ότι «ο ρόλος των εκπαιδευτικών μέσα σε αυτό το τοπίο θα επιδεινωθεί και στο διδακτικό και στο εργασιακό επίπεδο».

Καλεί τους εκπαιδευτικούς «να ξεπεράσουμε την κατάσταση της απραξίας που επικρατεί στον κλάδο. Δεν μας αντιστοιχεί η  ‘ανευ όρων παράδοση’ που μας οδηγεί η ηγεσία της ΟΛΜΕ» και καταλήγει λέγοντας ότι «ο αγώνας να κλιμακωθεί όλες τις μέρες συζήτησης στη βουλή του νομοσχεδίου για το Λύκειο με συγκεντρώσεις, καταλήψεις και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back