Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απεργιακό ραντεβού στο δικαστικό μέγαρο

Εικόνα του άρθρου Απεργιακό ραντεβού στο δικαστικό μέγαρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2018, 19:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα σημείο, γίνεται η απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου, στο δικαστικό μέγαρο. Αφορμή είναι η δίκη για περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου με την «τροπολογία Γεροβασίλη» για την αξιολόγηση.

Η ΑΔΕΔΥ κάλεσε σήμερα σε συμμετοχή στην απεργία (η πρώτη από τις δύο επικείμενες, καθώς η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει για τις 28 Νοεμβρίου), τονίζοντας ότι η κινητοποίηση είναι η πρώτη «μετά την υποτιθέμενη έξοδό μας από τα μνημόνια και πραγματοποιείται επειδή οι επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς απέβησαν άκαρπες, οι δε απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά μας ήταν άκρως μνημονιακές και αρνητικές».

Σημειώνει ότι οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 και 2,2% ως το 2060, «σε συνδυασμό με την αναιμική ανάπτυξη, είναι θηλιά στον λαιμό για τα εργασιακά μας δικαιώματα και προεξοφλούν τη διαιώνιση της λιτότητας, της υψηλής ανεργίας, της υπερφορολόγησης, των ιδιωτικοποιήσεων, οδηγώντας τη χώρα σε διαρκή οικονομική καχεξία και τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Επειδή ο κύκλος των επαφών με την πολιτική ηγεσία, ενόψει του προϋπολογισμού του 2019, απέβησαν άκαρπες και το σύνολο των αιτημάτων μας απερρίφθησαν μετ’ ‘επαίνων’ αποφασίσαμε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 14 του Νοέμβρη με στόχο αυτή να επεκταθεί σε γενική, για την ανατροπή της συνεχιζόμενης λιτότητας, της υπερφορολόγησης και του αυταρχισμού» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση καλεί και η ΔΑΣ ΟΤΑ, η οποία αναφέρεται στο θάνατο εργαζόμενου με προβλήματα ακοής, στον Δήμο Ασπροπύργου. Ο εργαζόμενος με σύμβαση κοινωφελούς εργασίας, βρισκόταν εν υπηρεσία σε εξωτερικό χώρο και παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που έφυγε από την πορεία του. «Η ‘λεπτομέρεια’ που πιθανόν έκρινε την ίδια την ζωή του συναδέλφου ήταν ότι ήταν κωφάλαλος. Έτσι δεν άκουσε τι συνέβη» αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ και καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Ασπροπύργου: 

«Έχει την κύρια ευθύνη γιατί υλοποίησε μέχρι κεραίας τη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ»

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back