Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργία… όπως τη βλέπει ο καθένας

Εικόνα του άρθρου Απεργία… όπως τη βλέπει ο καθένας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2018, 11:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεχίζονται οι αντίρροπες δηλώσεις συμμετοχής ή διαφορετικής παρέμβασης στην πολύ συζητήσιμη απεργία της 30ης Μαΐου. Ο λόγος της συζήτησης είναι ότι στην «Κοινωνική συμμαχία» που διοργανώνει την «απεργία», συμμετέχουν και εργοδοτικοί φορείς, ενώ τα μισά σχεδόν αιτήματα που καταθέτουν οι διοργανωτές, σχετίζονται με ζητήματα που θέτουν οργανισμοί όπως ο ΣΕΒ.

Η ΟΕΒΕ Ιωαννίνων πάντως συμμετέχει, αλλά… λίγο: κλείνει για 3 ώρες τα μαγαζιά στην πόλη (9-12 το πρωί) και καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της, Αραβαντινού 5Ε.

Ο σύλλογος εργαζόμενων στο σύλλογο ΟΤΑ Ιωαννίνων καλεί μεν σε συμμετοχή στην απεργία, αλλά καλεί ταυτόχρονα ενάντια «στα παραμύθια και τα αφηγήματα της κυβέρνησης και της τρόικας».

Η κριτική που ασκείται γενικά σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι ότι προσπαθούν να καταργήσουν την απεργία ως μορφή πάλης, μετατρέποντας το συνδικαλισμό σε κάτι παρόμοιο με τη λειτουργία μιας ΜΚΟ.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση (100 στην Γιοσέφ Ελιγιά), αλλά καταφέρεται και εναντίον των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. «Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, στην απεργία συμμετέχουν με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΣΗΕΠΗΝ και οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3