Oikonomou pisoi

Απεργία…

Εικόνα του άρθρου Απεργία…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2020, 10:07

Οι ασφαλιστικές αλλαγές ποτέ δεν γίνονταν ευπρόσδεκτες από τον κόσμο της εργασίας, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τα δύο τελευταία νομοσχέδια, Κατρούγκαλου και Βρούτση όμως είναι ακόμα περισσότερο στο στόχαστρο, καθώς αναδιανέμουν προς τα κάτω τις ευθύνες, εφαρμόζουν περικοπές μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα (παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο) και κυρίως, ειδικά το πιο πρόσφατο, βάζουν τέλος στην αποκλειστικά δημόσια ασφάλιση.

Σήμερα λοιπόν γίνεται απεργία για το ασφαλιστικό. Το ραντεβού που δίνουν Ενώσεις και σωματεία είναι στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Το ΕΚΙ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις προσταγές των επιχειρηματικών ομίλων και των οργανισμών που τους υπηρετούν (Ε.Ε., Ο.Ο.Σ.Α. κτλ) με τον αντιασφαλιστικό νόμο που έφερε, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά τον θωρακίζει πλήρως. Από την μια κλείνει νομικά κενά στις διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων ενταφιάζοντας δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων. Από την άλλη προωθεί – προετοιμάζει πλήρως το σχέδιο των τριών πυλώνων».

Στο ίδιο σημείο καλεί και η ΑΔΕΔΥ, η οποία ζητάει επίσης κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου «και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων».

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας μεταξύ 12 και 3 το μεσημέρι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back