ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απάτες στα Γιάννενα: Ο «εισπράκτορας» πιάστηκε με 10.300 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Απάτες στα Γιάννενα: Ο «εισπράκτορας» πιάστηκε με 10.300 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2025, 14:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων συνέλαβε ένα άτομο που κατηγορείται ότι είναι μέλος συμμορίας, η οποία έστηνε απάτες εις βάρος πολιτών. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι ήταν «εισπράκτορας» και σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 10.300 ευρώ, λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα.

Τα «κόλπα» της συμμορίας ήταν κυρίως εις βάρος ηλικιωμένων. Μέλη της έπαιρναν τηλέφωνα, ως «αστυνομικοί» και έπειθαν τα θύματα να τους δώσουν χρηματικά ποσά, για να γλιτώσει τη δίωξη συγγενικό πρόσωπο που είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Κοινώς, το «η κόρη σας τραυμάτισε σοβαρά ένα άτομο, πρέπει να δώσετε 10.000 ευρώ για να μην πάει φυλακή»…

Δύο θύματα της απάτης ήταν στα Γιάννενα, στις 5 και 7 Ιανουαρίου. Η «λεία» ήταν 16.200 ευρώ. 

Ωστόσο, αυτή τη φορά η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του αυτοκινήτου του «εισπράκτορα» και το εντόπισε στον Προμαχώνα, στο τελωνείο. 

Συνελήφθηκε και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων, όπου τον αναγνώρισαν παθόντες.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3