Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιρρήσεις για το Πολυδύναμο

Εικόνα του άρθρου Αντιρρήσεις για το Πολυδύναμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2018, 18:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι του «Χατζηκώστα» διαφωνούν με τη μεταφορά ψυχιατρικών δομών στο Πολυδύναμο Κέντρο. «Θεωρούμε ότι οι ψυχιατρικές δομές και το ΚΨΥ και συνολικά ο ψυχιατρικός τομέας, έχει επιτελέσει και επιτελεί σημαντικό επιστημονικό έργο. Έχει σημαντική προσφορά με τις προσπάθειες όλων των συναδέλφων στις δομές, παρά τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και την μείωση της χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια» αναφέρουν και ζητούν ενίσχυση των δομών σε επιστημονικό  και λοιπό προσωπικό κ.α.

Για το Πολυδύναμο καθαυτό, ζητούν την άμεση λειτουργία του με βάση τα τεχνικά δελτία, ως αποκλειστικά δημόσια κρατική δομή, με δικό του οργανισμό, που να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, με προσλήψεις δικού του μόνιμου προσωπικού και σε καμιά περίπτωση μεταφοράς προσωπικού από το νοσοκομείο. «Χωρίς καμιά εμπλοκή άλλων οργανισμών και ΜΚΟ. Με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να υπάγεται στο ΓΝΙ Χατζηκώστα», σημειώνουν.

Τέλος, ο σύλλογος δηλώνει αντίθετος με το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση και ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, γιατί, όπως τονίζει «αποσκοπεί στο να αποποιηθεί ακόμη περισσότερο το κράτος την ευθύνη για τη νοσηλεία και αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών, να την μετακυλήσει στους ασθενείς και τις οικογένειές τους και να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον τομέα».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back