ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιμετωπίζοντας το χιόνι

Εικόνα του άρθρου Αντιμετωπίζοντας το χιόνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2019, 18:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Δήμοι για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Στο Ζαγόρι το χιόνι έπεσε και στα πιο χαμηλά υψομετρικά χωριά και τα μηχανήματα έπιασαν από νωρίς δουλειά.

Στόχος της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Ζαγορίου είναι να καθαριστούν όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι και κυρίως να πέσει αλάτι πριν ενσκήψει ο παγετός.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, κυρίως λόγω του παγετού.

Στην Άρτα επικρατεί ανάλογη κατάσταση.

Το κύμα της κακοκαιρίας, με χιονοπτώσεις στις περιοχές Κορφοβούνι-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα μέχρι Δαφνωτή, αντιμετωπίστηκε άμεσα. Ο Δήμος Αρταίων συνιστά προσοχή στην μετακίνηση των συμπολιτών στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του Δήμου, στο οποίο η Πολιτική Προστασία ρίχνει διαρκώς αλάτι, ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται επί ποδός.

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα παραμείνει ανοικτό το ισόγειο του Δημαρχείου μέχρι και τις 9 το βράδυ για όσους το έχουν ανάγκη, ενώ και το κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων (στην οδό Σουλίου) θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την Πολιτική προστασία του Δήμου: 6946159518 (Αντιδήμαρχος Κώστας Ζέρβας) και 6936503438 (Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αρταίων Θεόδωρος Μπαλατσούκας)




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back