Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αντικινηματική επίθεση» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Αντικινηματική επίθεση» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2021, 17:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταρχάς χαιρετίζει την κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΣΕΒ ηττήθηκε στο δρόμο από τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις το μαρτυρούν» και συμπληρώνει πως «όσο οξύνεται η μάχη απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, με μητέρα όλων των μαχών αυτή για τα εργασιακά, τόσο πιο απαραίτητη είναι η σύμπραξη των κοινωνικών δυνάμεων».

Για την επίθεση που δέχθηκαν οι πρώην βουλευτές Γιάννης Στέφος και Χρήστος Μαντάς, στη συγκέντρωση των Ιωαννίνων, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι πρόκειται για μια «αντικινηματική επίθεση» και αναφέρει:

«Στην πορεία για την πανεργατική απεργία της Πέμπτης στα Ιωάννινα, φάνηκε πώς ιεραρχείται από μικρό κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου, αυτό που λέμε ‘εχθρός’. Εχθρός για αυτούς δεν ήταν ούτε το αντεργατικό νομοσχέδιο, ούτε η κυβέρνηση, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά και περιγράφει ως «άγρια και άνανδρη επίθεση από τραμπούκους» το συμβάν.

Το κόμμα τονίζει πάντως ότι δεν αποχώρησε από την πορεία και ούτε πρόκειται να το κάνει στο μέλλον. « Οι αρχές μας και οι αξίες μας για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας δεν καταστέλλονται, ούτε και θα υποσταλούν. Στην πιο δύσκολη περίοδο για τα εργασιακά δικαιώματα που έχει ζήσει η χώρα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, θα είμαστε εκεί σε κάθε αγώνα. Μαζί με τα σωματεία, με δυνάμεις του κινήματος και με κάθε πολίτη που θέλει να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά του  στην υγεία, την εργασία, τη μόρφωση, τη στέγαση, τον πολιτισμό, στη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα στη ζωή. Οι αγώνες δεν έχουν ιδιοκτήτες και, ειδικά τώρα, δεν περισσεύει κανένας και καμία», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back