Oikonomou pisoi

Αντιδράσεις για τη μετάθεση της απεργίας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2021, 12:14

Συνδικαλιστικοί και πολιτικοί φορείς αντιδρούν στη μετάθεση της απεργίας ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, από τις 3, στις 10 Ιουνίου.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «με μια απεργοσπαστική -για άλλη μια φορά- απόφαση η ΓΣΕΕ έδωσε γραμμή ακύρωσης της απεργίας στις 3 Ιουνίου ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη, που ήταν ήδη αποφασισμένη από την ΑΔΕΔΥ, δεκάδες εργατικά κέντρα και εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Συμπληρώνει ότι «η κήρυξη απεργίας για τις 10 Ιουνίου δίνει ακόμα περισσότερο χρόνο και πρωτοβουλία κινήσεων στην κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να ολοκληρώσει χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις την αντιδραστική της επίθεση».

Το ΝΑΡ καλεί σε συντονισμό προκειμένου να μην ακυρωθεί η απεργία στις 3 Ιουνίου.

Η Ταξική Πορεία από την πλευρά της, κατηγορεί, τόσο τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, όσο και το ΠΑΜΕ.

«Η κίνηση αυτή του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στοχεύει στο να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους, να αφαιρέσει την πρωτοβουλία από τα πρωτοβάθμια σωματεία, να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις σε μια απεργία χωρίς κλιμάκωση» τονίζει και αναφέρει επίσης ότι «οι διοικήσεις ΑΔΕΔΥ, Ε.Κ. Αθήνας, καθώς και λοιποί βαστάζοι, παίξανε το ρόλο του δήθεν αγωνιστικού συνδικαλισμού, αλλά στο τέλος, όπως πάντα κάνουνε, έσπευσαν να ακυρώσουν τις θολές αποφάσεις τους». Τέλος, κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι «σε αυτή την κοροϊδία είναι συνεργός».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back