Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντί για θησαυρό, βρήκαν... σύλληψη

Εικόνα του άρθρου Αντί για θησαυρό, βρήκαν... σύλληψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2016, 16:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ιωαννίνων (ΟΠΚΕ), τρεις Έλληνες (δύο άνδρες 58 και 37 ετών και μία 33χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν δύο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, με τα οποία νωρίτερα είχαν προβεί σε έρευνες προς ανεύρεση θησαυρού, στην περιοχή του Βασιλικού Ιωαννίνων, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη 55χρονου για κλοπές

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 55χρονος εμπλέκεται σε δύο διαρρήξεις – κλοπές από σταθμευμένα οχήματα, που έγιναν χθες τα ξημερώματα στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή του 55χρονου δράστη βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back