Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων κατά «Λευκής νύχτας»

Εικόνα του άρθρου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων κατά «Λευκής νύχτας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2016, 11:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων αντιδράει με ανακοίνωσή της στο ενδεχόμενο διοργάνωσης «λευκής νύχτας», νυχτερινής λειτουργίας της αγοράς της πόλης, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. «Κοφτά και ξεκάθαρα, εκφράζουμε την αντιθεση μας στην διοργάνωση της ‘Λευκής Νύχτας’. 

Η ‘Λευκή Νύχτα’ είναι μια μαύρη μέρα, ενα μαύρο 24ωρο για τους εργαζόμενους. Τα happenings και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν μπορούν να κρύψουν μια απλή, απλούστατη αλήθεια, όλα, μα όλα θα γίνουν για το εμπόριο, για να κερδίσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι πολυεθνικές σε βάρος των εργαζόμενων και των μικρών ελευθερων επαγγελματιών και εμπόρων». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσθέτει επίσης ότι και για τους καταναλωτές, «αυτή η κατασταση μπορεί να τους προσφέρει μια επίπλαστη λαμπρή βραδυά, μα υπονομεύει στα δικά τους εργατικά δικαιώματα». 

Επίσης, σε ο,τι αφορά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για « επέκταση του ωραρίου που θα τονώσει την αγορά», η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι «τη στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων λεηλατείται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ με τη φορολογία τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση, την απλήρωτη εργασία είναι κενά. Τα ίδια χρεοκοπημένη επιχειρήματα επιστρατεύονται και για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας». 

Υπενθυμίζει ότι «βασικός λόγος επίσης που τα μαγαζιά είναι άδεια είναι και το ότι οι μισθοί των εργαζομένων έχουν ‘πιάσει πάτο’ και η ανεργία ‘ταβάνι’. Δεν φταίει λοιπόν το ότι δεν αρκεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά ότι οι τσέπες του κόσμου είναι άδειες από λεφτά, ώστε σε πολλές περιπτώσεις δεν ικανοποιούν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back