Oikonomou pisoi

«Ανοχή τέλος»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2020, 19:07

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νΚΑ στην Ήπειρο, σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση, αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου για ευθύνες στην εξάπλωση της πανδημίας, με ειδικότερες αναφορές στην περιοχή. «Ενώ έχουν εξαπολύσει νέα επίθεση κατά κάθε δικαιώματος, αφού διαλύουν την εργασία και μετατρέπουν κάθε εργαζόμενο-η σε δυνάμει φτωχό, άστεγο, δέσμιο της εργοδοσίας που πλέον δεν θα υποχρεώνεται να δίνει ούτε αποζημίωση  εφόσον ‘πτωχεύσει’, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τις αντιδράσεις» αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι οι υπεύθυνοι για την εγκληματική αδράνεια τόσων μηνών, όταν ο κόσμος βοήθησε να κερδηθεί χρόνος, αλλά δεν έκαναν ούτε προσλήψεις μονίμων εργαζόμενων, ούτε φρόντισαν να δημιουργηθούν υποδομές (ΜΕΘ, ΜΑΦ κ.λπ.) και τώρα, η Ήπειρος τρέμει καθώς οι υπάρχουσες κλίνες καλύπτονται ραγδαία. Είναι υπεύθυνοι γιατί έτρεξαν να δείξουν με το δάχτυλο τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, στις οποίες τηρούνταν τα μέτρα έτσι και αλλιώς, αλλά κάλυπταν τα κρούσματα σε ‘φίλους και εκλεκτούς’ επιχειρηματίες και την εργοδοσία».

Η ανακοίνωση συμπληρώνει: «Η Ήπειρος ζει ολοκληρωτικά αυτή την αποτυχία. Από την καλοκαιρινή διαφήμιση ως περιοχή χωρίς covid, έφτασε σήμερα στα πρόθυρα μιας καινούργιας καραντίνας, με δεκάδες κρούσματα κάθε μέρα, με τους υγειονομικούς να φτάνουν στα όρια αντοχής τους, με τα νοσοκομεία να συνεχίζουν να μην έχουν προσωπικό».

Το πλαίσιο αιτημάτων που καταθέτει το ΝΑΡ είναι το εξής:

  • Αμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αύξηση κλινών ΜΕΘ, επίταξη/εθνικοποίηση ιδιωτικών μονάδων υγείας και γενναία αύξηση δαπανών για πρόληψη και περίθαλψη στην υγεία με ανατροπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
  • Στήριξη των εργαζομένων, με ρητή απαγόρευση απολύσεων, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, δημόσιο σύστημα παρακολούθησης συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας (ΥΑΕ), αύξηση μισθών και μεροκάματων και παροχή επιδόματος σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και 15 μαθητές ανώτατο όριο για κάθε σχολική τάξη.
  • Μαζικοί, δωρεάν έλεγχοι με συνταγογραφήσεις των τεστ.
  • Να σταματήσει η Βουλή, εν μέσω πανδημίας να ψηφίζει αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back