Oikonomou pisoi

«Ανοιχτή Συνέλευση»: «Κοινωνικό και δημόσιο αγαθό το νερό»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2022, 16:18

Η «Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην ενεργειακή λεηλασία», με ανακοίνωσή της, θέτει το ζήτημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και υπερασπίζεται το νερό ως κοινωνικό και δημόσιο αγαθό.

«Το νερό αποτελεί έναν φυσικό πόρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ίδια τη ζωή. Είναι ένα κοινωνικό και δημόσιο αγαθό, στο οποίο θα έπρεπε να έχει πρόσβαση καθεμία/ένας και μόνο με αυτόν τον χαρακτήρα το αντιλαμβανόμαστε. Δεν είναι ούτε εμπόρευμα ούτε μέσο άσκησης εξουσίας και πολιτικών παιχνιδιών. Η προσφυγή στα θεσμικά όργανα έχει ήδη αποδειχθεί ανεπαρκής. Εξάλλου πώς μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που το δημιουργούν και επωφελούνται από αυτό; Είναι ξεκάθαρο πως όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες παραχωρήσεων δεν θα ησυχάσουν μέχρι να ξεπουλήσουν και την τελευταία σταγόνα» τονίζει.

Η παρέμβαση της «Ανοιχτής Συνέλευσης» γίνεται με αφορμή την αύξηση των αντλούμενων ποσοτήτων από εταιρίες εμφιάλωσης της περιοχής και την άρνηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη να συζητήσει το θέμα της διαχείρισης των υδάτων.

Η «Ανοιχτή Συνέλευση» συνεδριάζει κάθε 2η και 4η Τρίτη του μήνα, στις 21:00, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Αλιμούρα», στη στοά Αραβαντινού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back