Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανοίγουν, δεν ανοίγουν... δεν ανοίγουν

Εικόνα του άρθρου Ανοίγουν, δεν ανοίγουν... δεν ανοίγουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2020, 14:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν θα ανοίξουν ακόμη τα σύνορα με την Αλβανία. Αυτή είναι η τελική απόφαση σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίο επικοινώνησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Η επικοινωνία των δύο αντρών έγινε μετά τις χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα περί ανοίγματος των συνόρων από 1η Ιουλίου, οι οποίες μπέρδεψαν πολύ τα πράγματα.

Η τελική λίστα των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα εντός της ημέρας, μετά και τις διαβουλεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δημοσιεύματα αναφέρουν ήδη πάντως ότι εκτός λίστας έχουν τεθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία.

Όσον αφορά την επικοινωνία Χαρδαλιά-Καχριμάνη, ο τελευταίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημέρωσε τον  υφυπουργό για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να τοποθετήσει στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανης, Κακαβιάς και Μαυροματίου, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης).  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back