Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 20-08-2020, 08:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πανδημία έχει επιστρέψει για τα καλά και όλα τα αφηγήματα «ελέγχου» που προσπαθεί να αναπαράγει η κυβέρνηση, δεν βελτιώνουν την κατάσταση.

Το γνωρίζουν καλά αυτό οι τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι βλέπουν από τη μια την οικονομία της περιοχής ευθύνης τους να φθίνει και να περιμένει από «ένα μήνα να ταΐσει τους δώδεκα» κυριολεκτικά, αλλά μέσα σε αυτό το μήνα, τα κρούσματα να αυξάνονται.

Οι χειρισμοί του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας δίνουν τροφή στην αναξιοπιστία και επιτρέπουν τη σεναριολογία και τα προβλήματα του Ιουνίου, είναι ξανά παρόντα: η απαγόρευση όλων των παραστάσεων και εκδηλώσεων στην Ήπειρο μέχρι τέλος Αυγούστου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς, η κακή διαχείριση του προβλήματος από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνδυασμό με την εξαιρετικά περιορισμένη σεζόν, δείχνει το δρόμο της πρόωρης απραξίας και της απώλειας εισοδήματος στους καλλιτέχνες.

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, με ανακοίνωσή του την Τετάρτη το βράδυ, κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα «προς αποφυγή νέων δυσάρεστων καταστάσεων που είναι πιθανόν να οδηγήσουν ακόμη και σε τοπικά lockdowns».

Διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας παίρνει τα αναγκαία μέτρα και καλεί ταυτόχρονα (και όχι αποκλειστικά, όπως η κυβέρνηση…) τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμμορφώνονται στις οδηγίες.

«Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία επομένως, ιδίως στους τουριστικούς Δήμους, όπως ο Δήμος Ηγουμενίτσας,  δεν χωρούν δικαιολογίες κι επίρριψη ευθυνών ο ένας στον άλλο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της διαφωνίας και της αδράνειας. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η υγειονομική θωράκιση του Δήμου μας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων μας» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, το κρούσμα στην περιοχή των Συβότων έχει μεγεθύνει την ανησυχία. Η Mikri Ammos Beach Bar, σύμφωνα με ανακοίνωσή τηςθα παραμείνει κλειστή και σήμερα, για απολύμανση και στην αναμονή για τα τεστ και τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης.

 

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα