Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 9-03-2020, 11:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίσημα, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ηπείρου προσπαθεί να βάλει τέλος στις… διαδόσεις του facebook που ήρθαν να στοχοποιήσουν τους «εκδρομείς του ΚΑΠΗ από το Ισραήλ», διαδόσεις που προήλθαν μάλιστα και από δημόσια πρόσωπα (διαβάστε εδώ).

«Η στοχοποίηση πολιτών είναι ανεπίτρεπτη και οφείλουν όλοι να είναι διακριτικοί προς όσους τίθενται σε καθεστώς πρόληψης  κατά της διάδοσης της νόσου» τονίζει η Περιφέρεια. Παράλληλα, συνιστά στους χρήστες των social media «να αποφεύγουν αναφορές ή αναπαραγωγή σχολίων κ.λπ. που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στιγματίζουν πολίτες και εν τέλει  συμβάλλουν στην πρόκληση πανικού».

Όσον αφορά τα μέλη της εκδρομής του ΚΑΠΗ Ανατολής, η Περιφέρεια σημειώνει ότι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό αποκλειστικά (με κεφαλαία) για προληπτικούς λόγους. «Για την τήρηση των οδηγιών που τους έχουν δοθεί, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας, επικοινωνούν σε τακτική βάση με τον καθέναν ξεχωριστά, όπως ορίζεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» υπογραμμίζει.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου στοιχεία,  στην Ήπειρο δεν έχει διαπιστωθεί κανένα κρούσμα κοροναϊού, όπως δεν υπάρχει και κάποιο ύποπτο κρούσμα προς διερεύνηση.

Xromoepilogi2
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back