Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και η ένταση (αλλά μαζεύονται και σκουπίδια)

Εικόνα του άρθρου Ανεβαίνει η θερμοκρασία και η ένταση (αλλά μαζεύονται και σκουπίδια)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2017, 12:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μαζί με τις θερμοκρασίες, ανεβαίνουν και οι τόνοι γύρω από το θέμα των σκουπιδιών και στα Γιάννενα. Ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι αύριο τις κινητοποιήσεις, οι σωροί των σκουπιδιών μεγαλώνουν, κυρίως στο κέντρο της πόλης και γύρω τους, σχηματίζονται «στρατόπεδα» υποστηρικτών και πολέμιων της κινητοποίησης, αλλά κυρίως, θιασωτών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της παραμονής της αποκομιδής σκουπιδιών σε δημόσιο έλεγχο. Μετά τις ανακοινώσεις και τις τοποθετήσεις των παρατάξεων Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και Γιάννενα τώρα που τάσσονται άμεσα ή έμμεσα με την παραχώρηση σε ιδιώτη, η Αριστερή Παρέμβαση δηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και τονίζει ότι πρέπει «να αποκλείσουμε τις απαράδεκτες αφ υψηλού φωνές που θαυμάζουν το «γενναίο» Μπουτάρη που προχωράει σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, γιατί αυτός είναι ο στόχος και όχι γιατί τον έπιασε ο πόνος για τους πολίτες. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, τόσο αγαπητή τους μέθοδος, στρέφεται εναντίον του δημόσιου συμφέροντος αλλά και των ιδίων». Η κυβέρνηση στο μεταξύ, χρησιμοποιεί κατά κόρον το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι με τη στάση τους, "ανοίγουν το δρόμο" για την εκχώρηση σε ιδιώτες.

Το πιο άμεσο και πραγματικό ερώτημα πάντως, παραμένει πόσο αφόρητη και επιβαρυντική θα είναι η κατάσταση για τη δημόσια υγεία, υπό τους 33 και 35 βαθμούς που αναμένονται σήμερα και αύριο και αν θα περιοριστεί κάπως το πρόβλημα με το σχέδιο αποκομιδής «έκτακτης ανάγκης». Παρότι αρκετοί πολίτες προσπαθούν να κρατούν τα απορρίμματα σπίτια τους, προκειμένου να μην επιβαρύνουν την κατάσταση περαιτέρω, υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι που πετάει κυριολεκτικά ό,τι υπάρχει, όπως τις "κανονικές" μέρες.

Πάντως, από το πρωί σήμερα έχουν βγει τα δύο απορριμματοφόρα της βάρδιας, μαζί με υδροφόρες, και η κατάσταση είναι αποφορτισμένη ήδη σε κάποιες "στοχευμένες" περιοχές. Γύρω από το Κάστρο και στο παραλίμνιο έχουν καθαριστεί αρκετές περιοχές, ενώ μια σχετική αποκομιδή έχει γίνει και από την πλατεία Πάργης, αλλά και τη Δωδώνης, από τη Στρατολογία και κάτω.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει κάποιους δρόμους, στους οποίους γίνεται αποκομιδή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back