Ντοτη3 kordas piso
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αναζητώντας την Ελένη» στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου «Αναζητώντας την Ελένη» στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2026, 19:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση «Αναζητώντας την Ελένη», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Νατάσα Νταϊλιάνη, έρχεται στα Γιάννενα, στις 29 και 30 Απριλίου, στις 21:00, στο Καμπέρειο Θέατρο, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Θανάσης Χαλκιάς και Νατάσα Νταϊλιάνη.

Πρόκειται για ένα θεατρικό ταξίδι στη μνήμη της Ελλάδας του Εμφυλίου και στο διαγενεακό τραύμα. Μια αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού από τα Τρίκαλα, την εποχή της ελληνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου.

Η υπόθεση:

Η Παναγιώτα, μια γυναίκα κοντά στα πενήντα, ζει με τον άντρα της, τον Φώτη, σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό της Θεσσαλίας. Πίσω από την φαινομενική ηρεμία, κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό και μια βαριά σκιά. Μια αναπάντεχη είδηση και ένα «σημαδιακό» όνειρο θα κάνουν την ηρωίδα να αναζητήσει, μετά από τριάντα χρόνια, απαντήσεις ριζωμένες στο παρελθόν.

Η δράση του έργου εκτυλίσσεται μέσα σε μία μόνο ημέρα, σε έναν και μοναδικό χώρο – το σπίτι του ζευγαριού. Η εγγονή - συγγραφέας επί σκηνής, ξετυλίγοντας την ιστορία, αναζητά κι εκείνη ίχνη στο δικό της παρόν.

Διάρκεια: 70’. Eισιτήριο: 15 ευρώ, 12 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση στο more.com.


Photo credit: Ιουλία Λαδογιάννη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
drosia piso dodoni nea piso syndromi piso μαρκος