Oikonomou pisoi

Αναζητείται… εκτόνωση

Εικόνα του άρθρου Αναζητείται… εκτόνωση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2021, 11:41

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν «μέτρα χαλάρωσης» της καραντίνας, παρότι οι αριθμοί δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο.

Η εντονότατη πίεση που υφίσταται όμως η κυβέρνηση, είτε σε επίπεδο καθημερινότητας, καθώς οι παρασκευιάτικες παραινέσεις του κ. Χαρδαλιά «είμαστε κουρασμένοι αλλά λίγο ακόμα» δεν αρκούν μάλλον, είτε σε επίπεδο οικονομίας, όπου σπεύδει να ανοίξει τον τουρισμό (ήδη γίνονται κρατήσεις) και να περιορίσει τα μέτρα στήριξης, οδηγεί σε αποφάσεις που θα ανακοινωθούν στις 18.00.

Αυτές, μέσες-άκρες, αναμένεται να είναι μικρές και να επιστρέφουν την κατάσταση σε καθεστώς «αυξημένου κινδύνου», μείον τα σχολεία, επί του παρόντος.

Δηλαδή, αναμένεται να αρθούν μέτρα που λήφθηκαν πριν από δύο εβδομάδες (στα Γιάννενα, λίγο νωρίτερα σε άλλες περιοχές), όπως το κλείσιμο των κομμωτηρίων και να επανέλθει το click away στο λιανεμπόριο, το «6» με αυτοκίνητο (αναμένονται διευκρινίσεις για τη μετάβαση σε άλλο Δήμο), τον περιορισμό κυκλοφορίας στις 9 και όχι στις 7.

Σύμφωνα με διαρροές από την επιτροπή, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έχει εισηγηθεί πολύ περισσότερους ελέγχους, με διάθεση τεστ για «αυτοέλεγχο», στοχευμένες δειγματοληψίες (ηλικία, εργασιακοί χώροι κ.λπ), ειδικά στα σχολεία με μαθήματα σε δύο βάρδιες κ.α.

Κοινώς, πρόκειται για ένα σχέδιο με μέτρα που η κυβέρνηση έχει παρακάμψει εδώ και ένα χρόνο, ειδικά σε ό,τι αφορά τους στοχευμένους ελέγχους, επιλέγοντας απαγορεύσεις, οι οποίες τελικά δεν επιφέρουν αποτελέσματα.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 18.00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

(φωτό: Δ. Κατσάνος)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back