Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανάσταση στις 26 Μαΐου

Εικόνα του άρθρου Ανάσταση στις 26 Μαΐου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2020, 10:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεδριάζοντας με τηλεδιάσκεψη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αναβάλλει την Ανάσταση για το βράδυ της 26ης Μαΐου, στην Απόδοση του Πάσχα.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά ως σώμα δείχνει να ευθυγραμμίζεται με την απόφαση της πολιτείας για κλειστές εκκλησίες και προτρέπει τους πιστούς να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποδείξεις αρχών και επιστημόνων «και να μην παρασύρονται από εκείνους οι οποίοι τους υποδεικνύουν την παρακοή, η οποία στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν δικαιολογείται ούτε εν ονόματι της χριστιανικής πίστης».

Προτρέπει όλους-ες να μείνουν σπίτι και συμφωνεί με την πρόταση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για λειτουργία μονών κεκλεισμένων των θυρών κατά το Πάσχα.

Αντίθετα με την προηγούμενη απόφασή της, η οποία ανατράπηκε από την πρωθυπουργική παρέμβαση, η ΔΙΣ συστήνει: «Με πολύ πόνο και ‘αίμα καρδιάς’ κυριολεκτικά ότι την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου, θα κληθούμε όλα τα μέλη της Εκκλησίας να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, απέχοντας από τις ιερές Ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία, αλλά και από αυτή την Θεία Κοινωνία».


Τέλος, η Ιερά Σύνοδος διακηρύσσει ότι όλοι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου αποτελεί την «απαρχή» μιας στάσης ελπιδοφόρου αναμονής και προσδοκίας «άλλης βιοτής, της αιωνίου», με σκοπό την τελική επικράτηση της ζωής και την οριστική κατάργηση του θανάτου.

Όλη η απόφαση είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back