Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναπτυξιακές προκλήσεις και ενστάσεις

Εικόνα του άρθρου Αναπτυξιακές προκλήσεις και ενστάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2020, 12:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ επισκέφθηκε το «Κοινό των Ηπειρωτών», με τον επικεφαλής Γιώργο Ζάψα και τους Θεόδωρο Κορωναίο και Νίκο Μάνθο.

Συνάντησαν τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Ντέτσικα και τους Γεράσιμο Παπαηλία και Βασίλη Κιτσάκη, διευθυντή και οικονομικό διευθυντή της εταιρίας, αντίστοιχα.

Τα συμπεράσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, είναι τα εξής:

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» θεωρεί ότι η Αναπτυξιακή είναι «σε ετοιμότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει σημαντικά έργα των ΟΤΑ της Περιφέρειας» και διαπίστωσε επίσης «τη διάθεση των στελεχών για εξωστρεφείς δράσεις, αλλά και να λειτουργήσει στο νέο περιβάλλον ως τεχνικός σύμβουλος των περιφερειακών Δήμων, καλύπτοντας υπαρκτές αδυναμίες οργάνωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών».

Η παράταξη προβληματίζεται «για την απουσία ενημέρωσης των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου για το επιτελούμενο έργο, καθώς και την μη συμμετοχή στη διοίκηση εκπροσώπων της αντιπολίτευσης σε μια εταιρία στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει με ποσοστό 95,68 %».

Συζήτησε επίσης με τα διευθυντικά στελέχη, τη μετατροπή της εταιρίας σε αναπτυξιακό οργανισμό και «την πρόκληση που εμπεριέχει το εγχείρημα ώστε να απαντήσει η ‘νέα’ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. στις ανάγκες των καιρών και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, η παράταξη έχει ενστάσεις για «τις επιδιώξεις και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης μήπως η δημιουργία των αναπτυξιακών οργανισμών οδηγεί ευθέως σε αποψίλωση αρμοδιοτήτων και σε παράκεντρα αποφάσεων των αιρετών συλλογικών οργάνων, γι αυτό και η όποια απόφαση μας θα περιέχει την αιρεσιμότητα ότι θα εκπροσωπηθούν αναλογικά στη διοίκηση του νέου οργανισμού οι περιφερειακές παρατάξεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back