Oikonomou pisoi

«Ανάπτυξη σε αρμονία με το περιβάλλον»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2019, 17:39

Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών Δήμου Ζίτσας δηλώνει τη στήριξη και συμμετοχή της στις κινήσεις πολιτών κατά των εξορύξεων, αλλά και επιτίθεται σε δημοτικές αρχές που συναίνεσαν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. «Βλέπετε τι συμβαίνει στα βουνά μας. Τα ισοπεδώνουν στήνοντας ανεμογεννήτριες,με την ανοχή εκείνων που τις ενέκριναν(Γαρδίκος-Ρογκότης) και αυτών που τις υλοποιούν(Πλιάκος)» αναφέρει σε ανακοίνωση και προσθέτει:

«Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να περισωθεί ό,τι εφικτό απέμεινε ώστε ο Δήμος μας και οι πολίτες του, να αποκομίσουν όσα περισσότερα οφέλη».

Ειδικά για τις εξορύξεις, κατηγορεί τις εταιρίες ότι «πληροφορούμαστε πως απαιτούν από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση ώστε οι Δήμοι, οι τοπικές κοινωνίες, να μην έχουν κανένα δικαίωμα παρέμβασης, εποπτείας και ελέγχου στις έρευνές τους και στις πιθανές μελλοντικές εξορύξεις».

Υπογραμμίζει τέλος ότι «δεν είμαστε ολωσδιόλου αντίθετοι στις εξελίξεις της εποχής και σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Θέλουμε όμως,αυτές να γίνονται σε αρμονία με τις περιβαλλοντικές δράσεις, προστατεύοντας τον φυσικό πλούτο που χαρακτηρίζει τον τόπο μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back