ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναμένοντας το αποτέλεσμα στο ΚΙΝΑΛ

Εικόνα του άρθρου Αναμένοντας το αποτέλεσμα στο ΚΙΝΑΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2021, 23:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τις 10 το βράδυ, αναμένονται τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για την εκλογική προεδρική μάχη στο ΚΙΝΑΛ. Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μαζική και ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς εκτιμάται ότι στην κάλπη εμφανίστηκαν πάνω από 270.000 πολίτες. Μαζική ήταν η προσέλευση και στα Γιάννενα. Σημειωτέον ότι στην εκλογική εσωτερική αναμέτρηση του 2017, η προσέλευση είχε φτάσει στον αριθμό των 212.000 ψηφοφόρων.

Οι κάλπες σε όλη τη χώρα έκλεισαν τελικά στις 20:00, με την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών να δίνει παράταση μίας ώρας. Ωστόσο, όπου υπήρχαν ουρές, οι κάλπες παρέμειναν ανοιχτές και μετά τις 20:00.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή ανέφερε: «Είναι προφανές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 20:00 σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί. Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, χωρίς να δοθεί άλλη γενική παράταση η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε ότι σε όποιο Εκλογικό Τμήμα υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει, η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3