Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανακύκλωση και παιχνίδι

Εικόνα του άρθρου Ανακύκλωση και παιχνίδι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2019, 17:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο κλειστό γυμναστήριο του 8ου Λυκείου ήταν το ραντεβού της ανακύκλωσης και του μαθητικού πληθυσμού της πόλης. Εκεί στήθηκε ένα «λούνα παρκ», με παιχνίδια και δραστηριότητες, προκειμένου να παιδιά να μπούνε στο νόημα της διαδικασίας, με τη συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών και Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ  τόνισε ότι «οι μαθητές των δημοτικών σχολείων μέσα από την συγκεκριμένη δράση ενημερώνονται, παίζουν και ενσωματώνουν την διαδικασία της ανακύκλωσης. Είναι αυτοί που μπορούν να παρακινήσουν και τους μεγάλους ώστε η ανακύκλωση να μπει στην καθημερινότητα όλων των νοικοκυριών», τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ευχαρίστησε το Δήμο για την συνεργασία σημειώνοντας ότι «ήταν μία πολύ πετυχημένη δράση».

Στα οκτώ χρόνια συνεργασίας με την εταιρία, έχουν ανακυκλωθεί 12.000 τόνοι απορριμμάτων ενώ όπως ανέφερε ο κ. Παπασωτηρίου, «η συνολική ποσότητα ανακυκλώσιμων που έφτασε στο Κέντρο και από τις όμορες περιοχές ανέρχεται στους 60.000 τόνους».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back