Oikonomou pisoi

Ανακοίνωση για το δακτύλιο Βογιάννου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2020, 11:57

Με κοινή τους ανακοίνωση η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και το Μέτωπο Δράσης, ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση «στο πλευρό των κατοίκων» για το θέμα του οδικού άξονα Κενάν Μεσαρέ-Βογιάνου-Γεννηματά.

Στις 14 Οκτωβρίου συζητιέται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή πολιτών για τη τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Οι παρατάξεις σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι, «το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έστω και τώρα, εκ των υστέρων, χρειάζεται να πάρει καθαρή θέση στο ζήτημα και να τοποθετηθεί με την πλευρά των αιτημάτων που διατυπώνουν οι κάτοικοι, ο Συνήγορος του Πολίτη και το σύνολο των ανώτατων ελεγκτικών αρχών, και να πάρει μέτρα ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση».

Ζητούν επίσης «οι σχεδιασμοί για τον δακτύλιο των Ιωαννίνων να γίνουν με πλήρη διαφάνεια, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και σωστή ενημέρωση των πολιτών» και προσθέτουν ότι «από τα μέχρι σήμερα δεδομένα φαίνεται πως η ολοκλήρωση  του δακτυλίου θα γίνει σε βάρος και του υδροβιότοπου Τσαμαρά,   ενός μοναδικού και ιδιαίτερου για την προστασία της Λίμνης υγροβιότοπου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back