Oikonomou pisoi

Ανακοινώσεις για τη νέα απεργία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2021, 16:28

Με επικοινωνιακή «επίθεση» τα σωματεία του ΕΚΙ, αυτά κυρίως που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, ενίοτε με παρόμοιες ανακοινώσεις, καλούν στην απεργία της 16ης Ιουνίου.

Το συνδικάτο Οικοδόμων αναφέρει μεταξύ άλλων, καλώντας στη συγκέντρωση της Τετάρτης, στις 11 το πρωί στο ΕΚΙ: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή».

Επίσης, το σωματείο εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία τονίζει: «Τώρα είναι η ώρα να ακουστούμε ακόμα πιο δυνατά σε κάθε χώρο δουλειάς, να απαιτήσουμε να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έφτιαξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις «οδηγίες» της ΕΕ, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στο σημερινό αντεργατικό έκτρωμα».

Τέλος, οι Εμποροϋπάλληλοι και λοιποί Ιδιωτικοί Υπάλληλοι αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση και τα διάφορα «παπαγαλάκια» της συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι με το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζεται το 8ώρο. Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας! Ξέρουμε καλά ότι έρχεται κατά απαίτηση του ΣΕΒ για να χτυπηθεί ο σταθερός εργάσιμος χρόνος, να δουλεύουμε όσο και όποτε θέλουν οι εργοδότες. Ενώ ήδη οι ζωές μας είναι τσακισμένες από τα ωράρια λάστιχο εκείνοι απαιτούν περισσότερη τζάμπα εργασία και αυτό το βαφτίζουν ‘πρόοδο’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back