Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Covid

Εικόνα του άρθρου Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα Covid
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2021, 18:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανακοινώθηκαν σήμερα, τελικά, από την Περιφέρεια Ηπείρου τα αποτελέσματα της δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» με συνολική χρηματοδότηση 45 εκατ. ευρώ μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Όπως αναφέρεται, υποβλήθηκαν 7.972 προτάσεις, από τις οποίες εξετάστηκαν 4.509. Από αυτές, εγκρίθηκαν 3.991 προτάσεις. Οι υπόλοιπες 456 αιτήσεις από αυτές που εξετάστηκαν, απορρίφθηκαν. Οι απορριφθέντες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι «αν κάποιες από τις επιχειρήσεις που κάνουν ένσταση, δικαιωθούν, τότε πιθανόν να χρειαστεί 1 εκατ. ευρώ το οποίο θα μπει». Απομένει να φανεί αν το 1 εκατ. ευρώ, μπορεί να καλύψει όσες επιχειρήσεις δικαιωθούν.

Βάσει των αποτελεσμάτων, λοιπόν, οι περίπου μισές επιχειρήσεις από όσες είχαν υποβάλλει πρόταση, δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα, προφανώς λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού των 45 εκατ. ευρώ. Και οι προτάσεις αυτές δεν εξετάστηκαν καν, όπως προκύπτει.

Όσον αφορά την καταβολή των επιχορηγήσεων σε όσους εγκρίθηκαν, δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ανακοίνωση. Ο κ. Καχριμάνης είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταβληθούν μέσα στον Απρίλιο, ανεξαρτήτως της πορείας των ενστάσεων από τους απορριφθέντες! 

Τα αποτελέσματα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back