Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανάδοχος στα αναλογικά διόδια μέχρι Απρίλιο

Εικόνα του άρθρου Ανάδοχος στα αναλογικά διόδια μέχρι Απρίλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2018, 10:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρχει ανάδοχος για το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, σύμφωνα με την (τελευταία) σχετική αναφορά του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Βέβαια, έχουν προηγηθεί δηλώσεις όπως αυτή, πριν από έναν ακριβώς χρόνο (27 Δεκεμβρίου 2017) ότι «μέχρι τέλος του 2018 τα ηλεκτρονικά διόδια θα λειτουργούν», ξεκινώντας από την Εγνατία οδό.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα αυξηθούν και στην Εγνατία οι τιμές των διοδίων, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους οδηγούς και εκτοξεύοντας το κόστος στο 0,05 το χιλιόμετρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει, για τους σταθμούς που βρίσκονται ή περικλείουν το νομό Ιωαννίνων, σύμφωνα με το ΦΕΚ του περασμένου καλοκαιριού:

Παμβώτιδα: 2 ευρώ

Μαλακάσι: 2,4 ευρώ

Τύρια: 3,4 ευρώ

Φυσικά, αντίστοιχες αυξήσεις θα υπάρξουν και στους υπόλοιπους σταθμούς, επιβεβαιώνοντας έτσι τους εργαζόμενους της Εγνατίας που έχουν προειδοποιήσει ότι η Εγνατία θα γίνει πανάκριβη, για να πουληθεί με «προίκα» σε ιδιώτη

Στη δεύτερη φάση για τα αναλογικά διόδια, έχουν περάσει πέντε εταιρίες: Vinci highways, Nusz-Μυτιληναίος, Ακτωρ-Ιντρακατ-Ιντρασοφτ, OTE-T systems, Strabag-Skytoll.

Η λειτουργία πάντως, δεν αναμένεται πριν το τέλος του ’19, με τις παρούσες συνθήκες…




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back