Oikonomou pisoi

Αμυράς-Καλογιάννης και ένα υπόμνημα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2021, 18:44

Ένα υπόμνημα με τις περιβαλλοντικές εκκρεμότητες στο νομό Ιωαννίνων παρέδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά. Ο κ. Αμυράς με την ιδιότητα του υφυπουργού είχε μια σειρά από συναντήσεις το σαββατοκύριακο, στα Γιάννενα.

Ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει και ο ίδιος στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, στο υπόμνημά του αναφέρει αρκετά ζητήματα: από το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου, η θεσμοθέτηση του οποίου εκκρεμεί εδώ και μια δεκαετία, την ύδρευση της πόλης και των οικισμών το Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη

αναβάθμισης της λίμνης», μέχρι τη διασφάλιση της εργασίας του προσωπικού των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και τη θεσμοθέτηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον Γράμμο και Δασικοί χάρτες. Ο κ. Καλογιάννης έθεσε και το ζήτημα της επανεξέτασης της πρόσφατης εγκυκλίου που αφορά τους δασικούς χάρτες.

Κατά τα άλλα, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε στον κ. Αμυρά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι «είναι στη διάθεσή του για συνεργασία ώστε να επιλυθούν περιβαλλοντικά ζητήματα που χρονίζουν και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back