Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Άμεση παρέμβαση» για τα αδέσποτα

Εικόνα του άρθρου «Άμεση παρέμβαση» για τα αδέσποτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2016, 18:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δυστυχώς, η απερισκεψία και ανευθυνότητα των ανθρώπων έχουν μεγεθύνει υπερβολικά πλέον το πρόβλημα των αδεσπότων, για το οποίο φυσικά, δεν φταίνε τα ίδια τα ζώα. Αλλά η μόνιμη «συνήθεια», η οποία έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, να εγκαταλείπονται τα σκυλιά στο χώρο της πανεπιστημιούπολης και του νοσοκομείου, έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό ζήτημα. Σήμερα, Τετάρτη πρωί, συναντήθηκαν ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης. Ήδη, η σύγκλητος του πανεπιστημίου έχει βγάλει σχετικό ψήφισμα.  «Υπάρχει κατανόηση από το δήμο αλλά εμείς θέλουμε να αναδείξουμε σε όλους το ζήτημα για την ασφάλεια και την ακεραιότητα όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας» τόνισε ο κ. Καψάλης, ζητώντας από τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα στο χώρο του ιδρύματος και συμπλήρωσε ότι «Ο δήμος συγκεντρώνει αδέσποτα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Η κατάσταση πλέον είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία των φοιτητών.  Συμφωνήσαμε με το δήμαρχο για μια άμεση παρέμβαση τις επόμενες μέρες, αλλά θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο στρατηγικής για το θέμα συνολικά».

Από την πλευρά του ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι ο δήμος έχει φτάσει στο όριο της αντοχής του, στη διαχείριση των αδέσποτων. «Ως δήμος έχουμε υπερβεί τα όρια και τις δυνάμεις μας» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο δήμος έχει διπλασιάσει τον προϋπολογισμό του, έχει μεγαλώσει κι έχει αυξήσει τις θέσεις στο Καταφύγιο αδέσποτων, έχει πολλαπλασιάσει τον αριθμό των ζώων που διαχειρίζεται κι έχει τετραπλασιάσει τις στειρώσεις σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. «Ωστόσο το καταφύγιο έχει γεμίσει ασφυκτικά και ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που εγκαταλείπονται συνεχώς αυξάνεται» είπε, καλώντας να αναλάβουν δράση αστυνομία, κτηνίατροι, η διεύθυνση Υγείας, η ΠΕΔ  και οι ίδιοι οι πολίτες. Θα καλέσουμε την ερχόμενη εβδομάδα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γιατί ο δήμος έχει υπερβεί τις δυνάμεις του».

Ο κ. Μπέγκας θα θέσει το ζήτημα στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα πρέπει να αναλάβει δράση και η πολιτεία, όπως είπε. «Από την πλευρά της κυβέρνησης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νομοθετικού πλαισίου και γενναία χρηματοδότηση στην αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση των αδέσποτων» τόνισε. Ο δήμος θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3